etusivulle yhteystiedotsuunnittelijaprojektitasiakkailleenergiatodistuksiaLähetä sähköpostia


hobbithouse
Hobbithouse

Maanalainen Kesäkeittiö

Tampere 2014
hum 18 m2
kem 20 m2


Hobbithouse on maanalainen luolamainen kesäkeittiö joka on osa laajempaa pihasuunnitelmaa. Pihan on toteuttanut Pihapirkot ja suunnitellut Anu Sarkkinen.

Hobbithousesta toivottiin erityisesti isännälle miehistä "man cavea".
Luolan tekeminen olemassaolevan rakennuksen tasamaatontille oli oma haasteensa.  Pihan takaosaa
nostettiin portaittain. Samalla luolan lattia vietiin noin puoli metriä maapinnan alapuolellle. Luola katettiin liimapuukaarilla joiden päälle kasattiin maata. Tulevaisuudessa luolan turvekatto peittyy köynnöksiin ja muihin istutuksiin.




Kuva: TM Rakennusmaailma 9/2017
Paula Ritanen-Närhi


julkisivut Julkisivuja
leikkausleikkaus Leikkauksia
leikkaus Kuva: Paula Ritanen-Närhi
näkymä Kuva: Paula Ritanen-Närhi
asema Asemapiirustus.
Taso +0.0 on nykyisen asuinrakennuksen terassin taso. Pihaa
porrastamalla saatiin luolamainen tunnelma ilman massiivisia kaivuita.

Pihan ydintä reunustavat kota, luola, nuotiopaikka ja poreallasalue. Näiden sisään jäävät kiveykset ja terassi kahdessa tasossa, istutusallas näitä jakamassa. Ympärille jäävät alueet ovat kumpuileviksi muotoiltuja istutusalueita, suojakasvillisuutta, paljon ikivihreää, rouvan iloksi kukkia ja herran iloksi vain älyttömän vähän nurmea.

Upea pihakokonaisuus on Pihapirkkojen toteuttama ja suunnittelusta on vastannut Anu Sarkkinen.
http://www.pihapirkot.fi/
1 Arkkitehtisuunnittelu: Malin Moisio
Arkkitehtitoimisto Tilasto

Pihasuunnittelu: Anu Sarkkinen
http://www.pihapirkot.fi/
Valokuvat: Jukka Salminen
http://www.tiikerikuva.com/
sisältä Hobbithouse sisältä
Valokuva: Jukka Salminen

luola
Sisäänkäynti
Valokuva: Jukka Salminen
piha
Valokuva: Jukka Salminen







2





Valokuva: Jukka Salminen

















Design © Malin Moisio Arkkitehtitoimisto TILASTO
etusivulle