logo yhteystiedotsuunnittelijaprojektitasiakkailleenergiatodistuksiaLähetä sähköpostia


   
nakyma Talo Saunaranta

Omakotitalo
, Nokia 2010
hum 121m2
kem 135m2
(+Kellari 73 m2)
Bruttopinta-ala 213 m2
Rakennustilavuus 789 m3Talo Saunaranta on yksityishenkilöille suunniteltu pientalo, jossa rakennuspaikka sekä maisema, ”paikan henki”,  on huomioitu erinomaisella tavalla.
Suunnittelun lähtökohtana olivat joelle avautuvat maisemat sekä haastava, 23 metriä joelle laskeva jyrkkä tontti. Henkeäsalpaavan kauniit maisemat on tuotu rakennuksen jokaiseen huoneeseen. Erityisesti tuvan valtava lasiseinä mahdollistaa maisemalla sisustetun, vuodenaikojen mukaan vaihtuvan tilan. Maisemaa voi ihailla myös saunan lauteilta tai WC:n suuresta ikkunasta. 

nakyma
Yksitasoinen pohjaratkaisu ottaa kaikki neliöt tehokkaaseen käyttöön.Suhteellisen pienet sisätilat ovat avarat ja valoisat. Rannassa sijaitsee vanha hirsirakenteinen sauna joka on tarkoitus kengittää ja korjata.
Rakennuksessa on käytetty yksinkertaista, luonnonmukaista materiaali- ja väripalettia, luonnonkiveä, puuta ja lasia, mustaa ja valkoista.

Saunaranta on esimerkki siitä että pieni talo on hyvin suunniteltuna avara, kestävä, kaunis ja toimiva.Kuvat: Tuomas Uusheimo
Näkymä tupaan ja maisemaan

nakyma
Näkymä keittiöstä
nakyma Näkymä tuvasta takkahuoneeseen päin
nakyma
Sisääntulonäkymä 
takka
Läpiantava takkasydän. Näkymä takkahuoneesta tupaan päin
nakyma
Näkymä ulkoa

nakyma
Sisäänkäynti
Photograps © Photographer Tuomas Uusheimo
pohjapiirustus
Pohjapiirustus
leikkaus
Leikkaus
asema
Asemapiirustus


Design © Malin Moisio Arkkitehtitoimisto TILASTO
etusivulle